Mersin Teknopark, Güçlü Yönetim Yapısı ile Güney Amerika’yı Fethetti.

Mersin Teknopark, Güçlü Yönetim Yapısı ile Güney Amerika’yı Fethetti.

26.08.2015
Mersin Teknopark, Güçlü Yönetim Yapısı ile Güney Amerika’yı Fethetti.

Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, 19-21 Ağustos 2015 tarihleri arasında Boyaca Orgulla Valiliği, Tunja Ticaret Odası, Duitama Ticaret Odası, Sogamoso Ticaret Odası, Kolombiya Pedagoji ve Teknoloji Üniversitesi,  Santander Sanayi Üniversitesi ve Antonio Narino Üniversitesi tarafından Kolombiya’da düzenlenen Uluslararası Teknoparklar Zirvesi’ne Türkiye’den tek konuşmacı olarak katılım sağladı.

 

Programda, Mersin Teknopark’ın yanı sıra; İspanya, Brezilya, Kore, Kolombiya, Portekiz ve Meksika’dan davet edilen 11  yetkili konuşmacı olarak yer aldı.  3 gün süren program kapsamında Bilimparkları ve Teknoparkların Bölgesel Gelişmeye Katkıları konusunda yapılan sunumlar ile ülke deneyimlerini paylaşan katılımcılar, kurumları ile ilgili olarak organizasyon yapıları, gelişim süreçleri, kurumsal misyon ve işlevleri ayrıca faaliyet alanlarındaki mevcut yasal süreçleri hakkında bilgi vererek uluslararası arenada güçlü paydaşlarla, mevcut durum ve ihtiyaçlar üzerine bilgi paylaşımında bulundu.

 

Farkımız Yönetim Kurulumuz…

Kolombiya’da düzenlenen Zirve’de Mersin Teknopark sunumu esnasında Türkiye, Mersin, Mersin Teknopark ve Mersin Teknopark firmaları hakkında katılımcıları bilgilendiren ve Mersin Teknopark’ın kuruluş yapısının diğer teknoparklardan farklı olduğunu ifade eden Mersin Teknopark Genel Müdür’ü Özgür Durmaz, “ Mersin Teknopark Yönetim Kurulu yapısı itibari ile gücümüzü, kentin dinamiklerini oluşturan Başta Sayın Valimiz, Mersin Üniversitesi Rektörü ve Yönetim Kurulu Üyelerimizden aldık. Aldığımız bu güç ile teknoparklar bünyesinde dinamizm oluşturarak Mersin Teknopark’ı bölgesel, ulusal ve uluslararası arenada geliştirmeye devam ediyoruz.” dedi.  Sözlerine devam eden Durmaz, Dünyada üniversite-sanayi işbirliğine dayalı en başarılı model olarak öne çıkan Teknoparklar birçok sanayileşmiş ülkede ekonomik gelişme ile birlikte uluslararası teknolojik gelişmişliğin en önemli aracı olduğunu belirtti.

 

Mersin Teknopark, Uluslararası İşbirliklerine Bir Yenisini Daha Ekledi.

Güney Amerika’da yeni işbirlikleri kuran Mersin Teknopark, teknoparkların bölgesel gelişmeye katkıları konusunda Kolombiya’ya tecrübe aktarımında bulunarak iki ülkenin potansiyel gücünü birleştirerek işbirliği ağlarını genişletecektir. Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda, sanayi, teknoloji ve ekonomi alanında daha ileri seviyelere ulaşmasını sağlayacak olan uluslararası işbirlikleri, ortak çalışmalar sayesinde üniversite-sanayi işbirliği ile desteklenerek oluşturulan teknoloji tabanlı gelişimleri de beraberinde getirmektedir. Bölgesel ve ulusal kalkınma çalışmaları içinde uluslararası işbirlikleri konusunda Mersin Teknopark’ın önemli gelişmeler yaşadığını vurgulayan Durmaz, Güney Amerika’nın en büyük 3. ekonomisine sahip olan Kolombiya ile güçlü işbirliği kurmanın ülke ekonomisi ve Mersin ekonomisi için sağlayacağı faydalara değinerek sözlerine son vermiştir.

Sosyal Medya