MERSİN TEKNOPARK FİRMALARININ ULUSLARARASILAŞMA ADIMI...

MERSİN TEKNOPARK FİRMALARININ ULUSLARARASILAŞMA ADIMI...

10.12.2015
MERSİN TEKNOPARK FİRMALARININ ULUSLARARASILAŞMA ADIMI...

Mersin Teknopark, bünyesinde faaliyet gösteren teknoloji odaklı firmaların uluslararası pazara girmeleri noktasında itici güç olmaya devam etmektedir. Bu kapsamda,  09 Aralık 2015 Çarşamba günü Mersin Teknopark toplantı salonunda firmaların yurtdışına açılma, kurumsal gelişim, markalaşma ve uluslararası ilişkiler noktasında hızlandırıcı programların etkisi ve ihracat oranlarını artırarak fikirlerini fayda sağlayan iş modellerine dönüştürebilmeleri sağlamak amacı ile gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Mersin Teknopark firmaları da yoğun ilgi göstermiştir.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Sente Advisory kurucusu Serhat Çiçekoğlu tarafından yapılan tanıtım toplantısında Türkiye'den gerçekleştirilen hızlandırıcı programlarına ilişkin istatistiki bilgiler verilmiştir. Çiçekoğlu yaptığı konuşmada "ODTÜ" ve “İTÜ" Teknokentler  için yaptıklarının  bir eğitim programı olmadığı, bir uluslararası hızlandırma programı olduğu ve program ile teknoloji odaklı firmaların ABD pazarına açılarak Türkiye’nin ihracat oranlarını artırılmasının amaçlandığını belirtmiştir. Verilen bilgilere göre; iki kuruma uyguladıkları programa 3 yıl içerisinde 300’ün üzerinde başvuru alınmış ve 34 firma mezun edilerek, firmaların birçoğu Amerikan pazarına girmeyi başarmış ve yatırım almıştır. Programın içeriğine ilişkin; 12 haftalık bir süreci içerdiğini ve üç Demo Day’den oluştuğu, programın ilk 8 haftalık sürecinde,  firmaların iş modellerinin Amerika’da yürütülen iş modellerine uygunlaştırılarak firmalara destek olunduğu ve Amerika’daki networklere erişimi kolaylaştırdıklarını belirtmiştir. Programın son 4 haftalık sürecinde ise, seçilen 8 teknoloji girişimci firmanın Amerika’da bulunarak potansiyel yatırımcılarla ve ABD iş dünyasının önemli firmalarıyla bir araya gelme şansını yakalayacakları belirtmiştir. Programa katılım sağlamayı düşünen firmaların, programa katılım kriterleri ile ilgili olarak Projenin Ar-Ge çalışmasının bitirilmiş olması, ürünün global ölçekte olması ve firma temsilcisinin İngilizcesinin iyi düzeyde olmasının beklenildiği önemle vurgulanmıştır. Program soru ve cevap bölümü ile sona ermiştir.

Mersin Teknopark Genel Müdürü Sayın Özgür DURMAZ konuşmasında bu gibi hızlandırma programlarının firmalara sağlayacağı katma değerin, teknolojinin kalbine hareketin ve uluslararasılaşmanın önemini vurgulamış, Mersin'den Amerika'ya uzanan bu yolun hazırlıklarının başladığını ve yeni bir hızlandırıcı program tasarladıklarının da müjdesini vermiştir. Teknolojik ürününü tamamlamış, satış yapmaya başlamış, iyi derecede yabancı dil bilgisi olan girişimcilerimize Amerika'da markalaşmayı vaadediyoruz, dedi.

Sosyal Medya