Mersin Teknopark Girişimcilik Ekosistemi Buluşmasına Katılım Sağladı…

Mersin Teknopark Girişimcilik Ekosistemi Buluşmasına Katılım Sağladı…

26.01.2016
Mersin Teknopark Girişimcilik Ekosistemi Buluşmasına Katılım Sağladı…

Mersin Teknopark olarak, 21 -23 Ocak 2016 tarihleri arasında Çukurova Kalkınma Ajansı ve Uluslararası Girişimcilik Merkezi işbirliğinde Adana’da gerçekleşen “Ulusal Girişimcilik Ekosistem Buluşması” ‘na katılım sağlanmış olup,  Adana ve Mersin’de girişimcilik alanında faaliyet gösteren aktörlerin Türkiye’deki diğer aktörlerle işbirliklerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.

Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür DURMAZ’ın katılım sağladığı ve ekosistem paydaşlarına Mersin Teknopark’ta yer alan firmaların girişimcilik ekosistemine katkısını ve Mersin Teknopark’ın girişimcilik alanında planlanan yeni projelerini aktarmasıyla gerçekleşmiştir. Durmaz “Fikrinle Büyü Fikrinle Yürü yarışması ile Mersin’de girişimcilik faaliyetlerinin anaokulu çağına kadar indirildiklerini” belirtti. Etkinlik esnasında Vodafone Kıdemli Müdürü ve Fikir Çarkı Girişimci Destek Program Yöneticisi Ruçhan Ziya ve Arzum Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve DEİK Üyesi Murat Kolbaşı ile görüş alışverişinde bulunan Durmaz, Teknopark’ta yer almanın ekosisteme katkısını firmalara aktarmış olup, firmaları, Ar-Ge birimlerini Mersin Teknopark’ta faaliyet göstermeleri üzerine davet etmiştir.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Program Müdürü Hansın Doğan ise bütün girişimcilik çalışmalarının bir kalkınma etkisi olduğuna kaydederek, "İstihdam oluşturuyor, ekonomide bir değer oluşturuyor, daha üretken, daha verimli çalışmasını sağlıyor. Sağlıklı ekonomi olduktan sonra zaten kalkınma süreçlerinin çok hızlandığı malum. Özel sektör inovasyon yapıyor, ihtiyaçları gideriyor. İnsanların ihtiyaçlarını büyük ölçüde özel sektör karşılıyor. Özel sektör olmadan kalkınmadan bahsetmek mümkün değil. O yüzden kalkınmacı olarak biz her türlü girişimcinin ticari performansını da önemsiyoruz. Bununla birlikte ticari performansının yanı sıra sosyal performans da sürekli gündemimizi meşgul eden bir konu" ifadelerini kullandı.

Habitat Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır da girişimcilik ekosisteminde yerel yönetimlerin çok önemli rolünün olduğunu aktararak, "Toplantının ana başlığı, kent ekonomisinin gelişmesi için girişimcilik ekosisteminde aktörlerin rolleri nelerdir. Çünkü biz girişimciliği hep özel sektör üzerinden tartışıyoruz ve konuşuyoruz. Halbuki bir ülkede girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesinde yerel yönetimlerin çok önemli bir rolü var. Dünyada bunun çok örnekleri var. Bir işadamı 'Ben Adana'ya neden gidip iş kurmam gerekir' sorusunu net cevabını bulduğu zaman orada yatırım yapar. O zaman burada ekosistem üzerindeki aktörlerin farklı rolleri var. Ama bütün bu ortaklar bir arada çalıştıkça ve düzenli bir koordinasyon içerisinde oldukça ancak bu yerel ekonominin kalkınmasına bir destek verebilir" diye konuştu.

Vodafone Kıdemli Müdürü ve Fikir Çarkı Girişimci Destek Program Yöneticisi Ruçhan Ziya, girişimciliğin bir ülkenin geleceği olduğuna dikkat çekerek, "Bugün sadece Türkiye'de değil, dünyada da ekonomik kalkınmanın önemli taşlarından biri olan girişimcilik konusunda neler yapılabileceğini burada tartışacağız. Bu programa destek olmaktan dolayı çok mutluyuz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından etkinliğin ana konuşmacısı Arzum Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve DEİK Üyesi Murat Kolbaşı söz aldı. Kolbaşı konuşmasında, aile şirketlerinin inovasyon stratejilerini değerlendirdi.

Sosyal Medya